Filters
Filtruj

Średnica wewnętrzna [mm]

Średnica wewnętrzna [mm]

Średnica zewnętrzna [mm]

Średnica zewnętrzna [mm]

Promień zginania [mm]

Promień zginania [mm]

Masa [kg/m]

Masa [kg/m]

Ciśnienie robocze [bar]

Ciśnienie robocze [bar]

Odporność na próżnię [mm H2O]

Odporność na próżnię [mm H2O]

Odporność na próżnię [bar]

Odporność na próżnię [bar]

Podciśnienie [bar]

Podciśnienie [bar]

Czas realizacji

Czas realizacji

Producent

Producent

Cena

Cena

lekki

Węże techniczne do kontaktu z żywnością - PUR SP lekki

Węże transportu substancji sypkich, suchych artykułów spożywczych, ziarna zbóż, cukru, mąki, kukurydzy itd. Stosowane w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach do napowietrzania. Spełniają wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C; nie mogą być stosowane do transportu tłuszczy. Odporne na ścieranie posiadają atest PZH i są odporne na hydrolizę i mikroorganizmy.

Właściwości węży PUR SP lekki

Atest PZH – Świadectwo Jakości Zdrowotnej
Materiał ścianki poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością
Grubość ścianki 0,7 mm
Podstawa konstrukcji węża drut stalowy sprężynowy nierdzewny
Średnica drutu 1,2 ÷ 3,5 mm w zależności od średnicy węża
Długości handlowe standardowo do 20 mb, dla niektórych średnic po wcześniejszym uzgodnieniu do 30 mb
Kolor transparentny, przeźroczysty
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych poprzez uziemienie spirali
Rezystancja powierzchniowa 1010 ÷ 1012 Ohm, w zależności od wilgotności
Klasa palności V – II zgodnie z UL 94
Współczynnik ścieralności 30 mm3
Odporność termiczna - 40 ÷ +75 OC
Właściwości bardzo dobra odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania Dyrektywy UE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych
A, B, C; nie może być stosowany do transportu tłuszczy
Zastosowanie do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich, suchych artykułów spożywczych (ziarna zbóż, cukier, mąka), w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach

Rozwiń opis
Zwiń opis
Aby sortować po cechach produktu kliknij w nazwę parametru.