PUR Vaccum SP

Właściwości
Materiał ścianki | poliuretan poliestrowy do kontaktu z żywnością |
Grubość ścianki | od 3,0 mm do 5,0 mm w zależności od średnicy |
Podstawa konstrukcji węża | drut stalowy sprężynowy czarny |
Średnica drutu | |
Długości handlowe | od -16 mm do -32 mm – do 50 mbod -35 mm do -50 mm – do 30 mb |
Kolor | transparentny |
Odprowadzanie ładunków elektrostatycznych | poprzez uziemienie spirali |
Rezystancja powierzchniowa | 1010 ÷ 1012 Ohm, w zależności od wilgotności |
Klasa palności | V – II zgodnie z UL 94 |
Współczynnik ścieralności | 30 mm3 |
Odporność chemiczna | patrz tabela odporności chemicznej |
Odporność termiczna | - 30 ÷ +80 OC |
Właściwości | dobra odporność na ciśnienia i podciśnienia, bardzo dobra , odporność na ścieranie, dobra elastyczność, spełnia wymagania DyrektywyUE 2002/72/EC, Rozporządzenia PE 1935/2004 w zakresie cech organoleptycznych i migracji globalnej dla płynów modelowych A, B, C;nie może być stosowany do transportu tłuszczy |
Zastosowanie |
do odpylania, transportu grawitacyjnego i pneumatycznego sypkich, suchych artykułów spożywczych (ziarna zbóż, cukier, mąka), w przemyśle spożywczym, tytoniowym, w elewatorach, dla żywności uwodnionej i o odczynie kwaśnym (soki, woda pitna, alkohol) |